Voetentijd
Tijd voor verzorgde voeten                                                                                                             Belt u voor een afspraak: 06-12266894

Behandelingen.

Voeten zijn van groot  belang. Ze dragen het hele lichaam en zorgen voor mobiliteit. Een goede boetbehandeling is essentieel voor gezonde voeten en daarmee ook voor uw mobiliteit. hebben uw voeten de laatste tijd niet de aandacht gekregen die ze verdienen? Heeft u pijn aan uw voeten? kunt u uw voeten niet meer zelf verzorgen. Gun uw voeten professionele behandelingen. Laat het over aan een gediplomeerd ( medisch) pedicure. U hoeft zich bij mij nooit te schamen voor uw voeten. Ik ben opgeleid om probleemvoeten te behandelen,ongeacht de oorzaak van het probleem en zonder oordeel. Ik behandel uw voeten vakkundig en met aandacht.

Totale voetbehandeling.

Deze bestaat uit de volgende onderdelen:

Nagels knippen, nagelomgeving reinigen, nagels mechanisch afwerken, eelt verwijderen, eventuele likdoorn(s) verwijderen, kloven behandelen, voeten glad afwerken en incremen.

Deelbehandeling.

Een deelbehandelling bestaat uit een onderdeel van een totale voetbehandeling. De volgende standaard deelbehandelingen zijn mogelijk:

 • Nagels knippen, nagelomgeving reinigen en mechanisch afwerken.
 • Ingroeiende nagels behandelen.
 • Verdikte nagels dun fraisen
 • Ramshoornnagels behandelen
 • likdoorn(s) verwijderen
 • Eelt verwijderen
 • Kloven behandelen
 • Kalk/schimmelnagels behandelen

Nagelbeugel voor nagelregulatie bij ingroeiende teennagels.

Ingroeiende nagels kunnen door meerdere oorzaken ontstaan. De meest voorkomende is wel dat de teennagels niet recht worden afgeknipt. maar ook door het afscheuren van nagels of de natuurlijke nagelvorm kunnen ingroeiende nagels ontstaan. Bij ( hyper) convexe nagels ( nagels die een bovenmatige kromming hebben) kunnen de hoeken en randen van de de nagel in de huid groeien. Dit leidt tot ontstekingen en kan vooral voor mensen met diabetes en reuma leiden tot nare complicaties.

Overigens kunnen slecht passende schoenen ook ingroeiende nagels veroorzaken. Het dragen van te korte of te smalle schoenen of schoenen met te weinig ruimte voor de tenen zorgt ervoor dat de nagels in het nagelbed worden gedrukt of door zijwaartse druk in de nagelwal groeien.

Door het plaatsen van een nagelbeugel worden de zijranden van de nagels licht omhoog getild wat vaak al direct verlichting geeft. de beugel wordt toegepast tot de nagel een dusdanige vorm heeft bereikt dat het ingroeien niet meer plaats vindt. De duur van de behandeling met een nagelbeugel is afhankelijk van de vorm en de conditie van de nagel. ieder 4-6 welen is er controle of de nagelregulatie naar  wens verloopt en word afhankelijk van het soort beugel, de beugel verplaats of een nieuwe beugel geplaatst.

Nagelreparaties

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Dit gebeurt door middel van gel of acryl.

Door het plaatsen van een kunstnagel worden de oorspronkelijke nagelwallen behouden. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijke nagelwallen intact bliijven en voorkomt dat het nagelbed gaat opgroeien. Op deze manier kunnen blijvende nagelmisvormingen of ingroeien van de nagels worden voorkomen.

Een reparatie van de nagel geeft goede resultaten bij het corrigeren van teennagels. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie en goed verzorgde teennagel heeft.

De kunstnagel kan gewoon gelakt worden net als natuurlijke nagels. Het verwijderen van de nagellak dient te gebeuren met een remover zonder aceton. Aceton lost de kunstnagel namelijk op.

Wanneer een nagelprothese?

 • Vervanging van gedeeltelijk ontbrekende nagels
 • Correctie van vervormde nagels
 • Behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels
 • Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
 • Versterking van zwakke nagels
 • opvullen van missende nagelhoeken
 • Het verfraaien van mycose(schimmel) nagels
 • Begeleiding van de groei van de nagel door trauma 

Orthese

Een orthese is een op maat gemaakt stukje siliconen voor het permanent drukvrij leggen van een probleemgebied bij de tenen. Door middel van een goed passende orthese wordt de pijn verlicht door het drukvrij leggen van een plek.  Een orthese kan toegepast worden bij de volgende teenproblemen.

 • Ruiterteen
 • Hamerteen
 • Klauwteen
 • Drukplekken op de tenen
 • Likdoorns op of tussen de tenen

 Eelt en likdoorn kunnen worden verwijderd maar komen terug omdat de oorzaak ( het drukpunt) niet verdwijnt. Het doel van de orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de eelt vorming vermindert. Het is belangrijk om de achterliggende  oorzaak op te sporen. Daarom wordt de pijnlijk drukplek onderzocht en wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van uw voeten en tenen. Ook uw schoenen, het soort werk dat u doet en welke sport u beoefent worden besproken. Zo kunnen we achterhalen waar het probleem vandaan komt.

 Orthese en nu?

 Uw voeten moeten wennen aan een orthese . Het is daarom verstandig om het gebruik langzaam op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met een half uurtje per dag. Normaal gesproken moet u na een tot twee weken gewend zijn. De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken! 

Dit merkt u eventueel in de eerste week. Probeer de orthese ook eens in anderen schoenen. Blijven er problemen , neem dan even contact op met mij. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mist daar voldoende ruimte voor is. Houd bij het kopen van de nieuwe schoenen dus ook rekening met de orthese. Probeer, indien mogelijk, de orthese altijd met 2 handen aan te brengen en te verwijderen ( nooit trekken). 's Nachts draagt u geen orthese.

U kunt de orthese 's avonds afwassen met een zacht sopje en op een handdoek laten drogen. U bewaart de orthese 's nachts het beste in een bakje met iets talkpoeder. Voor u de orthese 's morgens weer aanbrengt de talkpoeder even goed afkloppen zodat de talkpoeder geen korreltjes tussen de orthese en uw voet kan komen.

Vilttechniek

Pijnlijke drukpunten op en onder de voeten kunnen worden ontlast met vilttechnieken. Drukplekken kunnen ontstaan door likdoorns, ingoeiende nagels, eeltvorming. Ook een hallux valgus knok kan goed drukvrij worden gelegd. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan ingezet worden als voorbereiding op een orthes of als overbrugging naar een steunzool.

Eerst word het eelt of de likdoorn verwijderd. Daarna wordt de pijnlijke plaats drukvrij gelegd. Dit gebeurt met verschillende materialen die vakkundig worden aangelegd zodat u weer zonder pijnklachten kunt lopen. Het vilt kan 10 tot 14 dagen blijven zitten. Hiermee wordt de pijnlijke plek ontlast waardoor deze rust krijgt en kan herstellen. Vilt mag niet nat worden. Tijdens het douchen dient u het vilt dan ook te beschermen met een douchehoes.